Zabpehlyhes-csokis keksz
Hozzávalók:18 db nagyobb kekszhez:
|
|
Elkészítés:
Tegyük egy tálba a zabpehely lisztet (ha nincs akkor daráljuk le a zabpelyhet mákdarálón). Adjuk hozzá az összes hozzávalót kivéve a tojást.
A tojást verjük fel abban a bögrében, amiben a vizet kimértük és öntsük ezt is a tálba.
Keverjük össze jól az egészet egy kanál vagy villa segítségével.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Melegítsük elő a sütőt (nekem régimódi a sütőm, így nem tudok fokokat írni, de addig menjen teljes gázon, amíg az első tepsi kekszet kiadagoljuk).
Két evőkanál segítségével adagoljuk ki a kekszeket a tepsire. (Nekem 9 db fért be egyszerre, egy evőkanál/ keksz)
Egy villa segítségével nyomkodjuk, lapogassuk kicsit le őket.
Mehet a sütőbe takarék lángon kb. 10- 15 percre (látni fogjátok a szélén, hogy szépen megpirult, akkor már ki is lehet venni).
Tipp / megjegyzés:
Ha valaki szeretne természetesen tehet még bele mazsolát, mandulát, egyéb aszalt gyümölcsöt, magokat, fahéjat, vaníliát ízlés szerint.
nutsnroll.blogspot.co.uk