Főoldal / Desszertek / Alj nélküli túrós áfonyával – normál és paleo

Alj nélküli túrós áfonyával – normál és paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Alj nélküli túrós áfonyával – normál és paleo

Alj nélküli túrós áfonyával - paleo

Hozzávalók:

Az alsó réteghez:

  • 0,5 kg túró
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 2,5 ek. búzadara
  • 1 ek. liszt
  • 5 ek. kristálycukor (nálam édesítő és kicsit több)
  • 2 egész tojás
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília v. 1 tk. vanília kivonat
  • 2 tk. sütőpor

A tetejére: 

  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 tojás
  • 1-2 ek. citromlé

A szóráshoz:

  • 15 dkg áfonya

A paleo változathoz:

  • 0,5 kg totu
  • 5 dkg puha kókuszvaj
  • 2,5 ek.szentjánoskenyérmag liszt (nem karobpor!!!!)
  • 5 ek. erythritol (ízlés szerint)
  • 2 egész tojás
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília v. 1 tk. vanília kivonat
  • 2 tk. sütőpor (gluténmentes)

A tetejére: 

  • 2 dl kókuszkrém
  • 1 tojás
  • 1-2 ek. citromlé

A szóráshoz:

  • 25 dkg áfonya

 

Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az alsó réteg hozzávalóit összeturmixoljuk, hogy minél krémesebb állaga legyen, majd egy közepes méretű, kókuszvajjal kikent jénaiba simítjuk.

A tetejére valókat simára kikeverjük, majd egy evőkanál segítségével a jénaiban lévő réteg tetejére csurgatjuk. Elsimítjuk a tetejét, és megszórjuk áfonyával. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra megsütjük.

 

Tipp / megjegyzés:
Annyira egyszerű és gyümölcs nélkül is lehet sütni, vagy áfonya helyett meggyel, cseresznyével, barackkal, stb. Természetesen a nem paleo változat az nem glutén és laktóz-mentes

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére