Almás palacsinta tejszínes karamell öntettel
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
Az öntethez:
|
|
Elkészítés:
A tésztát néhány órával sütés előtt összekeverjük, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat. Adjuk hozzá a lereszelt almákat, majd keverjük át, és felforrósított serpenyőben süssük ki a palacsintákat.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük és hozzá adjuk a diót. Minden palacsintát
megtöltjük a diós tejszínes krémmel.
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük pici főző tejszínnel, és amikor már jó barna a színe beletesszük a vajat és a maradék főző tejszínt.Összeforraljuk.
A palacsintákat a karamell öntettel meglocsolva tálaljuk.