Főoldal / Desszertek / Anyós szelet

Anyós szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Anyós szelet

Anyós szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 egész tojás
  • 15 deka margarin
  • 1 kanál kristály cukor
  • 35 deka liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fél cs sütőpor
  • 2-3 kanál lekvár 

Töltelék hozzávalói:

  • 8 tojás
  • 25 deka cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 30 deka darált dió

A tetejére:

  • 1 tábla ét -csoki
  • 5 deka margarin
  • 2 kanál étolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Tészta hozzávalóit a lekvár kivételével tésztává gyúrom. Két egyforma részre osztom.

Az első kinyújtott lapot sütőpapiros sütőlapra teszem, megszurkálom és lekvárral megkenem.

A tojásokat szét választom.

A fehérjét, 15 deka cukorral habbá verem.

A tojás sárgáját a maradék cukorral, citrommal habosra kikeverem, majd hozzáadom a darált diót, és a felvert fehérjehabot.

Óvatosan összekeverem, és a barack lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítom.

A tészta másik felét is kinyújtom, és a habos töltelékre helyezem.

170 fokon megsütöm.

Amikor kihűlt, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonom.

Anyós szelet 4.25/5 (20 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


5 Hozzászólások

  1. Horvat Noemi Katalin

    Otletes receptek!

  2. A sütő papírral mi lesz az elkészült sütemény alatt ????!!!

  3. Domján Mária

    Barna-né Kedves.
    Amikor kisült és kihűlt a tészta a tepsiből kifordítom a sütőpapírt lehúzom és azt a részt vonom be csokival amiről a papírt lehúztam Üdv Marcsi

  4. Ha szilva lekvárral kenem meg – házi- jó ize lesz? köszi a választ

Hagyj üzenetet Horvat Noemi Katalin Üzenet visszavonása

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére