Főoldal / Desszertek / Babapiskótás habos emeletes élvezet

Babapiskótás habos emeletes élvezet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Babapiskótás habos emeletes élvezet

Babapiskótás habos emeletes élvezet 3

Hozzávalók:

  • 1 cs. leveles tészta
  • 3 cs. eperízű pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 8 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg babapiskóta
  • 10 dkg meggy befőtt
  • 1 rumaroma
  • 1,5 dl feketekávé
  • 3 dl hulala habtejszín
  • 1 habfixáló
  • 2 evőkanál színes csokireszelék
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A leveles tésztát egy 39×30 cm-es tepsinagyságra, kinyújtjuk és tepsibe terítjük.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 8-10-perc alatt készre sütjük.

Egy lábosba tesszük a cukrot és pudingporokat, lassan hozzáadjuk a tejet és simára keverjük.
Feltesszük gázlángra teljes lángon, és 10-15 perc alatt, állandó keverés mellett, jó sűrűre főzzük. Majd félrehúzzuk a gázról, hozzá keverjük a margarint, és félre tesszük hűlni.

A kávét rumaromával össze keverjük, és ebbe fogjuk a baba piskótákat. (enyhén bele mártjuk, vigyázzunk, hogy ne teljesen ázzon szét)

A tepsiben kihűlt tésztán a fele pudingot egyenletesen elsimítjuk, majd az enyhén áztatott babapiskótát kis hézagonként elosztjuk rajta. A meggyszemeket a hézagok közé tesszük, és a maradék pudinggal befedjük.
Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a háromnegyed részét a pudingra kenjük egyenletesen. A maradék habot tortadíszítő zsákba tesszük majd  a sütemény tetejét kidíszítjük vele.
Csokireszelékkel megszórjuk. (ha nincs jó a színes csokidara is rá)

Hűtőbe tesszük, 3-órát állni hagyjuk,majd vizes késsel kockára vágva tálaljuk.

Én ezüst cukor gyönggyel még pluszban díszítettem.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére