Bögrés-banános
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A banánokat villával pürésítjük majd hozzákeverjük a citromlevet és félretesszük. A lisztet a sütőporral és a sóval egy tálba szitáljuk.
Egy nagy tálban fehéredésig verjük a tojásokat a cukrokkal, majd hozzáadjuk a puha margarint és azzal is jól kikeverjük. Ezután a banánpürét és a tejfölt is a masszához adjuk, végül óvatosan belekeverjük a lisztes keveréket. Csomómentes egynemű masszává keverjük.
Kiválasztjuk a megfelelő méretű sütőformát, és kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a masszát és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 1 órára. De mindenképpen ellenőrizzük tűpróbával, hogy átsült-e.
Kihűlve szeleteljük.
Érdemes kipróbálni nutellával megkenve banánkarikákkal a tetején:) Hmmm.
Tipp / megjegyzés:
Azért nem írom, hogy miben süssétek, mert lehet, hogy lefelezitek vagy amúgy sincs olyan formátok, ezért azt ajánlom, hogy keverjétek ki a tésztát és nézzetek utána mibe fér bele, számoljatok azonban azzal, hogy sütés közben meg is emelkedik, tehát ne töltsétek csurig.
nutsnroll.blogspot.co.uk