Brassói
Hozzávalók:
Ízlés szerint:
|
|
Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vagy kockákra vágjuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk.
Rádobjuk a kockákra vágott húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel pótoljuk.
A puhára párolt húst zsírjára sütjük, ilyenkor adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót, utána sózzuk-borsozzuk, összeforrósítjuk, lazán belekeverjük a petrezselymet és a kockákra vágott csemege uborkát.
Végül tálra halmozzuk.
Hasábburgonyával, vegyes salátával kínálhatjuk.