Főoldal / Desszertek / Cappuccino habos szelet

Cappuccino habos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Cappuccino habos szelet

Cappuccino habos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek.víz

A sziruphoz:

  • 1 cs. cappuccino
  • 1 dl tej

A krémhez:

  • 1 db  tojás
  • 8 ek. cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 cs. cappuccino (La Festa, csokis, vagy sima)
  • 1 tk. instant kávépor
  • 10 g por zselatin
  • 1/2 dl víz
  • 4 dl habtejszín

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vizet és egyenként a tojások sárgáját is. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük és a tojásos masszába forgatjuk.
Egy 25 x 32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Amíg a lap sül, elkészítjük a krémet.
A tojást, a cukrot, a cappuccinót, a kávéport és a vajat egy edénybe tesszük, lassú tűzön főzzük. A habot felverjük. A zselatint az előírás szerint kevés vízben feloldjuk és a kihűtött krémhez keverjük, a habot is beleforgatjuk. A cappucinót a tejjel összekeverjük, a hideg tésztát belocsoljuk vele, majd megkenjük a krémmel.

Hűtőbe tesszük pár órára, hogy a krém kicsit megszilárduljon. Szeletelés után tejszínhabbal díszítjük.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére