Charlotte túrótorta
Hozzávalók:A piskótához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Összekeverem a piskóta tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. Megsütöm, kiborítom, és forrón nedves konyharuhába tekerem. Hagyom, hogy kihűljön.
Mikor kihűlt kitekerem megkenem lekvárral és visszatekerem.
A tejszínt kemény habbá verem.
A túrót, citromhéjat, vaníliát, cukrot jól kikavarom, és hozzáadom a beáztatott és felmelegített zselatint. Majd óvatosan belekeverem a tejszínhabot.
Beleszórjuk az ananászdarabokat.
A piskótatekercset ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
Egy tálat kibélelünk fóliával és belehelyezzük a piskóta szeleteket és beletöltjük a krémet, befedjük azt is a tekercsekkel (ha nem elég babapiskótával pótoljuk)
Legalább 4 órára a hűtőben tesszük tálaláskor egy tányért teszünk rá és kiborítjuk.
Jó étvágyat hozzá!