Főoldal / Torták / Charlotte túrótorta

Charlotte túrótorta

Charlotte túrótorta

Charlote túrótorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt
  • pici só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • baracklekvár

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 4 dl tejszín
  • 2 ek zselatin
  • 1 doboz lecsepegtetett darabolt ananászkonzerv
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Összekeverem a  piskóta tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. Megsütöm, kiborítom, és forrón nedves konyharuhába tekerem. Hagyom, hogy kihűljön.

Mikor kihűlt kitekerem megkenem lekvárral és visszatekerem.

A tejszínt kemény habbá verem.

A túrót, citromhéjat, vaníliát, cukrot jól kikavarom, és hozzáadom a beáztatott és felmelegített zselatint. Majd óvatosan belekeverem a tejszínhabot.

Beleszórjuk az ananászdarabokat.

A piskótatekercset ujjnyi vastagságúra szeleteljük.

Egy tálat kibélelünk fóliával és belehelyezzük a piskóta szeleteket és beletöltjük a krémet, befedjük azt is a tekercsekkel (ha nem elég babapiskótával pótoljuk)

Legalább 4 órára a hűtőben tesszük tálaláskor egy tányért teszünk rá és kiborítjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére