Citromos lazac és édesburgonyás cukkinis tócsni – paleo
Hozzávalók:
A tócsnihoz:
|
|
Elkészítés:
A lazac szeleteket sózzuk, bedörzsöljük citromborssal, citromlevet locsolunk rá. Egy alufólia tálcára kókuszolajat teszünk, erre helyezzük a lazacot és forró sütőbe tesszük ahol kb. 15-18 perc alatt megsül. Tálaláskor még lehet rá citromlevet locsolni.
Az édesburgonyákat meghámozzuk, majd a hámozatlan cukkinivel együtt lereszeljük a nagyobb lyukú reszelőn. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, a zúzott fokhagymát, a tojásokat és a keményítőt. Sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk a masszát.
Serpenyőben kókuszolajat melegítünk és egy evőkanál segítségével halmokat rakunk bele a masszából, amit ellapítunk, és mindkét oldalán pirosra sütjük a zöldséges tallérokat.
A lazacot a tócsnival kínáljuk. (Készíthetünk mellé pirított céklát is.)
A tócsni magában is, kókusztejföllel vagy kesu-tejföllel is finom. De nem paleozóknak sima tejföllel is bátran ajánlom.