Csokitorta Marcsi konyhájából
Hozzávalók:A kakaós piskótához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
A masszát, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, három egyforma lapba elvágjuk.
A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt, hozzáadjuk a mascarponét és a habfixálóval keményre vert tejszínhabot. A krémmel megtöltjük a tortát.
A csokoládét kevés olajjal és margarinnal vízgőz felett megolvasztjuk. Bevonjuk vele a torta tetejét és az oldalát.
Tetszés szerint, marcipán figurákkal díszítjük.