Csokoládé torta liszt nélkül almás krémmel- paleo
Hozzávalók:
Az almakrémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kókuszvajat és elkeverjük.
2 egész tojást és 4 tojás sárgáját kikeverjük a fele mennyiség por alakú eritrittel jó habosra, majd hozzáadjuk az olvasztott vajas csokit, amit előtte langyosra hűtöttünk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a csipet sóval,majd apránként hozzáadjuk a maradék eritritet. Adagonként beleforgatjuk a csokis keveréket és óvatosan összekeverjük, úgy, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
24 centis kikent formába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Nem szabad túlsütni, így olyan jó brownie szerű állaga lesz. A formában hagyjuk kihűlni, ezalatt a teteje kicsit behorpad, lesz egy kis pereme így lesz hova tölteni a krémet.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, citromlével meglocsoljuk, fahéjjal meghintjük és megpároljuk. Addig pároljuk míg a leve el nem párolog, majd hagyjuk kihűlni. A kókuszkrémet felverjük 2 evőkanál édesítővel és egy vaníliarúd kikapart magjait hozzáadjuk. Óvatosan összekeverjük a párolt almával és a kihűlt torta tetejére simítjuk. Kakaóporral megszórjuk, hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Nagyon finom torta, készítsétek el ti is.