Dédi diós mákos bejglie
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Áztassuk be a mazsolát langyos vízbe, és reszeljük le a citrom héját.
A tészta hozzávalóit egy 1 tk. citrom héjjal összedolgozzuk, henger alakúra formázzuk és fél órát letakarva, langyos helyen kelesztjük.
Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket, külön lábosba öntjük a diót, és a mákot, és a többi hozzávalót, csak a dióba tegyünk fahéjat és szegfűszeget a mákba ne, 1-1- tk citrom héjat adjunk még hozzá. Kis lángon állandó keverés mellett 5-5 percig főzzük mind két tölteléket.
Vágjuk fel a tésztát 4 részre. Nyújtsunk ki 2 tésztát külön külön, és töltsük meg őket a diós töltelékkel, majd szorosan tekerjük fel. A másik 2 tésztával ugyanígy járunk el, de abba mákos tölteléket teszünk.Tegyük őket egymástól kellő távolságra egy tepsibe, majd kenjük le a tetejüket felvert tojássárgájával. Szurkáljuk meg őket.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, és a lemezen hagyjuk kihűlni. Majd szeleteljük, és kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A sütő ajtaját csak akkor nyissuk ki ha szükséges.