Diós csokis muffin
Hozzávalók:(12 darabhoz) A tésztához:
A tetejére díszítésnek:(elhagyható)
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet,és az étolajat.
A lisztet, a diót, és a sütőport egy tálban összekeverjük, majd óvatosan az előbbi masszához forgatjuk.
A formát kibéleljük muffin papírral.
1 evőkanál diós masszát teszünk mindegyik mélyedésbe, rá egy darabka csokoládét, majd mindegyiket megtöltjük a maradék masszával, úgy, hogy a formál 2/3 részig töltve legyenek.
(A megmaradt karácsonyi csokikat, szaloncukrokat is beletölthetjük a muffinok belsejébe)
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni,majd a papírt lehúzzuk róla.
A tejszínt kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
A tejszínt elfelezzük, felébe belekeverjük a langyosra hűlt csokoládét.
A habzsákba egymás mellé töltjük a sima és a csokis habot, majd feldíszítjük vele a muffinok tetejét.