Főoldal / Torták / Diós csokoládétorta

Diós csokoládétorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós csokoládétorta

Diós csokoládétorta

Hozzávalók:

(22 cm-es tortaformához)

A tésztához:

  • 15 dkg darált dió
  • 18 dkg porcukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 18 dkg étcsokoládé
  • 7,5 dkg liszt
  • 6 db tojás (nagy)

A csokoládékrémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 ek. holland kakaó (púpozott)
  • 3 ek. rum
  • 3 db tojássárga (nagy)

 A csokoládé ganachehoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 1 tk. vaj
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6  főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Én külön-külön kevertem ki a három tésztát, majd sütöttem meg a lapokat. Így szép egyforma lett a tészta, és nem kellett attól tartanom, hogy vastag lesz, és nem sül majd át rendesen.)

Először gőzfürdő fölött olvasszunk fel 6 dkg étcsokoládét, majd hagyjuk visszahűlni mielőtt a cukros-tojáshoz csorgatnánk.

Tegyünk a keverőtálba 6 dkg porcukrot, 1 cs vaníliás cukrot, 2 egész tojást, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a visszahűtött, olvasztott csokoládét, és keverjük tovább 1-2 percig.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált diót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze a masszát. Egy 22 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, tűpróbáig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A másik két tésztalapot is hasonlóképpen keverjük, majd süssük meg. Természetesen egyszerre is kikeverhetjük a tésztát, majd egy 26 cm-es tortaformában süssük meg. A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk fel három egyforma tortalappá.

A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, és keverjük habosra. Ezután egyesével keverjük hozzá a tojássárgákat, majd a rumot is. Végül adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük simára a krémet. Ezután 2-3 evőkanálnyit tegyünk félre, majd a maradék krémmel töltsük meg a lapokat.

Az egyik tésztalapot helyezzük tálcára, majd egyenletesen kenjük meg a krém felével. Ezután helyezzük rá a második tésztalapot, tenyérrel egy kicsit nyomjuk le, majd kenjük rá a maradék krémet. Végül helyezzük rá a harmadik tésztalapot, tenyérrel kicsit nyomjuk le, majd vékonyan kenjük le a félretett krémmel. Ezután tegyük be a tortát a hűtőbe (v. hideg helyre) hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Egy tálba tördeljük bele a csokoládét, adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, olvasszuk fel. Ezután vegyük le a gőzről, majd kevergetve hűtsük ki. Vegyük ki a tortát a hűtőből, majd csorgassuk rá a visszahűtött csokoládékrémet.

Tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen a tetején.

Diós csokoládétorta 5.00/5 (2 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére