Főoldal / Desszertek / Duplán sajtos csiga

Duplán sajtos csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Duplán sajtos csiga

Duplán sajtos csiga

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 50 ml étolaj
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 1 púpos tk. só

A töltelékhez:

  • 12 dkg puha vaj
  • 2 db tojás sárgája

A tetejére:

  • 1 ek. tejföl
  • 1 db tojás sárgája
  • csipet só
  • 8 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a többi hozzávalót, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk.
Amikor a tésztát teljesen kidolgozzuk, lisztezett munkalapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
A puha vajat kikeverjük a tojással, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát.

Feltekerjük mint a bejglit.
Másfél cm-es szeletekre szeleteljük, majd sütőpapíros sütőlapra sorakoztatjuk.
A tetejét tojássárgával, és sóval elkevert tejföllel lekenjük.
Sajttal megszórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Nagyon könnyű, finom a tésztája, és gyorsan elkészül, hiszen nem kell keleszteni.
Ajánlom, reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár vendégvárónak is.

Duplán sajtos csiga 3.50/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére