Elmentem!Epres pohárkrém csokoládéval és piskótával
Hozzávalók:
- 1 cs. babapiskóta
- 2 dl tej
- 25+10 dkg eper
- 5 dkg cukor
- 1 tábla olvasztott csoki
- 1 doboz tejszín hab
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A baba piskótát eltördeljük, megmártjuk a tejben, és az előkészített poharakba rakjuk.
Az epret megtisztítjuk, és félbevágjuk. Hagyjunk egész epret a díszítéshez. A pohár széleit körbe rakjuk a félbe vágott eper szemekkel.
A 10 dkg epret a cukorral leturmixoljuk, és forrásig felfőzzük. Ha kihűlt, meglocsoljuk vele a piskóta tetejét.
A tejszínhabot kemény habbá felverjük, és a poharak tetejére nyomunk belőle. A tetejét a maradék eperrel, és vízgőz felett megolvasztott csokoládéval díszítjük.
Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!