Erdei gyümölcsös pohárkrém
Hozzávalók:Az alaphoz:
A krémhez:
A gyümölcsös réteghez:
|
|
Elkészítés:
A kekszet zacskóba tesszük, és egy sodrófával jó alaposan összetörjük. Nem baj, ha marad benne pár nagyobb darab. Elosztjuk a 4 pohár aljában.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vanília kivonattal, és ízlés szerint csorgatunk bele citromlevet is. Hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a gyümölcsöntetet. A gyümölcsöt egy lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg sűrű lesz.
Amikor kihűlt, a mascarpones krémmel váltakozva tetszés szerint rétegezzük a poharakba.
Azonnal fogyasztható, de 2 napig is eláll a hűtőben.