Főoldal / Sertés ételek / Eredeti görög gyrostál répa hasábbal

Eredeti görög gyrostál répa hasábbal

Eredeti görög gyrostál répa hasábbal

Eredeti görög gyrostál répa hasábbal

Hozzávalók:

A gyroshoz:

  • 1 kg tarja
  • bors
  • fokhagyma granulátum
  • oregáno

A tzatzikihez:

  • 800 vagy 600 ml görög joghurt
  • 1 db kígyóuborka
  • 1/2 csokor kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8-10 ek. ( jól látjátok, ennyi kell hozzá) jó minőségű olívaolaj
  • kicsi bors

A répahasábhoz:

  • 3 db répa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • olívaolaj
  • kevés balzsamecet
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gyros-hoz a húst előző nap vagy 2-3 órával a sütés előtt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk megszórjuk fokhagyma granulátummal és oregánoval. A húst vékony csíkokra vágjuk és egy serpenyőben disznózsíron kisütjük. (Ha van Gyros sütőtök akkor hagyjátok egyben a húst és tűzzétek rá.)

A tzatzikit előző nap készítsük el, hogy az ízek összeérjenek. A kígyóuborkát meghámozzuk, lereszeljük és jól kinyomkodjuk a levét. Joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát, a zúzott fokhagymát, a 8-10 ek. olívaolajat, valamint sót és kevés borsot. Kaprot apróra vágjuk azt is hozzá keverjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A sült répához a répákat és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és hasábcsíkokra vágjuk. Beletesszük egy tepsibe, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és egy kis balzsamecettel. Az egészet jól összekeverjük és ropogósra sütjük. Egyszer-kétszer nem árt átforgatni őket mert a tepsi szélén levő hasábok gyorsan átsülnek. Mikor kész megszórhatjuk egy kevés kakukkfűvel is.

Tipp / megjegyzés:
Mivel férjuram görög isteni finom gyrost tud varázsolni. Tzatzikijéhez semmi sem rúg labdába. Ha elkezdjük enni alig bírjuk abbahagyni. Próbáljátok ki ti is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére