Főoldal / Desszertek / Farsangi fánk Iluska konyhájából

Farsangi fánk Iluska konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Farsangi fánk Iluska konyhájából

Farsangi fánk Iluska konyhájából

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 db tojás
  • 3 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 kk. vanília aroma
  • csipet só

A sütéshez:

  • kb. 6-7 dl olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót és a sütőport.

Egy másik tálban a tojást a cukrokkal, a vanília aromával és a tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és alaposan összedolgozzuk.
10 percig hagyjuk állni!

A tésztát, lisztezett deszkán fél centisre nyújtjuk. Nagyobb szaggatóval kiszúrjuk,a közepét pedig kisebb formával szaggatjuk ki. Így lyukas fánk karikákat kapunk.
Meleg de nem forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. De ne hirtelen, nehogy a belseje nyers maradjon, a külseje pedig megégjen!
Papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintve ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat!

Tipp / megjegyzés:
Ha esetleg nagyon ragadna a tészta,egy-két evőkanál lisztet adjunk még hozzá!!!

Farsangi fánk Iluska konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére