Fehérspárga bacon köntösben
Hozzávalók:
- 25 dkg (4 db) fehérspárga
- 6 szelet (10 dkg) bacon
- 1 csésze rizs
- 4 szál petrezselyem
- 1 csésze vegyes zöldségkeverék
- 2 ek natur joghurt
- 2 szál kapor
- só
- őrölt fekete bors
- 1 mk cukor
- 1 ek olívaolaj
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerűl |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A rizst a főzés előtt néhány órával beáztatom.
A spárgákat megpucolom, a végeket levágom, sós, cukros vízben előfőzöm. A rizst és a zöldségeket megpárolom. A petrezselymet,és a kaprot felaprítom. A kaprot elkeverem a joghurttal.
Az előfőzött spárgákat betekerem a baconbe,és kevés olajon megsütöm.
A spárgákat kapros joghurttal, rizzsel és zöldségekkel tálalom.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.