Fordított diós alma torta tojás nélkül
Hozzávalók:(kb. 22-24 cm formához)
A tésztához:
|
|
Elkészítés:
Egy szilikonos vagy teflonos piteformát vékonyan kikenünk olajjal. A kókuszcukrot vagy az édesítőt szórjuk az aljára. Az almaszeleteket forgassuk meg fahéjban és körkörösen tegyük a forma aljára.
A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsük el egy tálban. A folyékony hozzávalókat is keverjük el, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalót és keverjük csomómentesre és hagyjuk állni 10 percet. (Ezt turmixgépben is elvégezhetjük)
Addig az almával kirakott formát tegyük előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőbe 5 percre, majd vegyük ki, simítsuk rá a masszát és süssük további 35-40 percet.
(Ez sütőnként változó lehet, többször ellenőrizzük)
Hagyjuk a formában 5-10 percet, késsel lazítsuk meg az oldalát, majd óvatosan borítsuk egy tányérra. (De használhatunk sütőpapírt is, amit utána lehúzunk róla.)