Főoldal / Desszertek / Gesztenyepüré szelet

Gesztenyepüré szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Gesztenyepüré szelet

Gesztenyepüré szelet

Hozzávalók:

(23×34 cm-es tepsihez)

A sárga piskótához:

  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 ek. étolaj
  • 2 ek. meleg víz
  • 1 kk. sütőpor

A kakaós piskóta lapokhoz:

  • 2×2 db tojás
  • 2×4 dkg cukor
  • 2×5 dkg liszt
  • 2×2,5 dkg kakaópor
  • 2×1 kk. sütőpor
  • 2×1 tk. étolaj
  • 2×1 ek. meleg víz

A lapok lekenéséhez:

  • 1,5 dl rumos tej

A krémhez:

  • 50 dkg gesztenye massza
  • 8 dl habtejszín

A tetejére:

  • 4 dkg olvasztott csokoládé

Az oldalára:

  • 2 tk. csokoládé lapocska
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sárga piskóta:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az étolajat és a vizet.
A sütőport, a kakaóport, és a lisztet elkeverjük, ezután egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a masszát belesimítjuk. 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

A kakaós piskóta készítése ugyanaz,mint a sárga piskótáé. Két vékony lapot sütünk belőle.

A kihűlt piskótát az alábbiak szerint betöltjük.

Alul lesz az egyik kakaós lap. Rásimítjuk a habbá vert tejszín 1/3 részét, majd almareszelőn ráreszelünk a gesztenyemasszából. (A gesztenyét úgy osztjuk el a lapok között,hogy a sütemény tetejére is kerüljön.)

Rátesszük a sárga piskótát, újra tejszín következik majd a gesztenye.
Végül befedjük a 2. kakaós lappal.
A félretett tejszínnel a tetejét,és az oldalát is bevonjuk.

Reszelünk rá gesztenyét. Olvasztott csokoládéval lespricceljük, vagy csokiforgáccsal megszórjuk.
Pár órára a hűtőbe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

Gesztenyepüré szelet 4.50/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére