Gesztenyés, meggyes patkó
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához minden hozzávalót, egy mélyebb tálban összegyúrunk. Cipót formálunk belőle, majd az egészet belisztezve egy tiszta tálba rakjuk konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen fél óráig pihentetjük.
Ezalatt kikeverjük a tölteléket.
A gesztenyemasszát tejjel, és befőttlével kenhetőre keverjük. (ízlés szerint kevés rum is adható hozzá) Majd a meggyet is hozzátesszük.
A pihentetett tésztát 12 egyforma darabra vágjuk. Ezeket vékonyra nyújtjuk, a szélére kenünk a masszából. Szorosan feltekerjük, és patkó formájúra alakítjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, felvert tojással megkenjük, és újabb fél óráig pihentetjük.
Pihentetés után tojással ismét átkenjük, és előmelegített, forró sütőben aranybarnára sütjük.