Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Gesztenyés, meggyes patkó

Gesztenyés, meggyes patkó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés, meggyes patkó

Gesztenyés, meggyes patkó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 kis kanál porcukor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 marék leszűrt, kimagozott meggybefőtt
  • fél deci tej
  • fél deci befőttlé

A kenéshez:

  • 1 tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához minden hozzávalót, egy mélyebb tálban összegyúrunk. Cipót formálunk belőle, majd az egészet belisztezve egy tiszta tálba rakjuk konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen fél óráig pihentetjük.
Ezalatt kikeverjük a tölteléket.

A gesztenyemasszát tejjel, és befőttlével kenhetőre keverjük. (ízlés szerint kevés rum is adható hozzá) Majd a meggyet is hozzátesszük.

A pihentetett tésztát 12 egyforma darabra vágjuk. Ezeket vékonyra nyújtjuk, a szélére kenünk a masszából. Szorosan feltekerjük, és patkó formájúra alakítjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, felvert tojással megkenjük, és újabb fél óráig pihentetjük.

Pihentetés után tojással ismét átkenjük, és előmelegített, forró sütőben aranybarnára sütjük.

Mentés

Mentés

Gesztenyés, meggyes patkó 5.00/5 (1 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére