Hagymaágyon sült csirkemáj krumplipürével
Hozzávalók:
A sütéshez:
A körethez:
A párolt savanyúsághoz:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, és a zsíron üvegesre pirítjuk. Rátesszük a megtisztított csirkemájat, megszórjuk őrölt borssal és fedő alatt pár percig pároljuk.
Majd levesszük a fedőt és kevergetve készre sütjük.
Amikor majdnem kész, teszünk rá 1 tk. paprikakrémet.
Só nem került rá, mivel sóban eltett paprikakrém elég hozzá. Amennyiben ez nem kerül bele, ízlés szerint sózzuk meg.
A burgonyát megtisztítjuk, gerezdekre vágjuk sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük, majd vajjal vagy margarinnal, és tejjel pürésítjük.
A házi vegyes savanyúságot kicsi vízzel leöblítjük, 1 evőkanál étolajat teszünk alá és fedő alatt megpároljuk.
A májat a krumplipürével és a párolt savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!