Harcsapaprikás, tejszínnel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Filézett harcsából, 1 kilónyit csíkokra szelünk, kicsit megsózzuk.
A felkockázott, füstölt szalonnát, kevés olívaolajon megsütjük, a tepertő darabokat kivesszük.
A forró zsiradékon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, paprikás alapot készítünk.
Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát kevés lisztbe forgatva hozzáadjuk, majd tovább főzzük. Visszatehetjük a tepertődarabokat is. (ha túrós csuszával tálaljuk, akkor őrizzük meg)
A tejszínt elkeverjük kevés lisztel, a paprikás levéből kivéve temperáljuk, és hozzáöntjük a paprikáshoz.
Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához.
Galuskával tálaljuk, de szervírozhatjuk túrós csuszával is. Ebben az esetben, a megmentett tepertőt adjuk a túrós csuszához. Ha laktózérzékeny személyt látunk vendégül vele, a túrós csuszát is laktózmentes túróval, és tejföllel csináljuk!