Főoldal / Hal ételek / Harcsapaprikás, tejszínnel

Harcsapaprikás, tejszínnel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Harcsapaprikás, tejszínnel

Harcsapaprikás, tejszínnel

Hozzávalók:

  • 1 kg harcsa filé
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd áttört fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • kevés liszt
  • 1 kanál olívaolaj
  • kevés pirospaprika
  • kevés só
  • kevés bors
  • 200 g tejszín (laktózmentes is lehet)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Filézett harcsából, 1 kilónyit csíkokra szelünk, kicsit megsózzuk.
A felkockázott, füstölt szalonnát, kevés olívaolajon megsütjük, a tepertő darabokat kivesszük.

A forró zsiradékon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, paprikás alapot készítünk.
Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát kevés lisztbe forgatva hozzáadjuk, majd tovább főzzük. Visszatehetjük a tepertődarabokat is. (ha túrós csuszával tálaljuk, akkor őrizzük meg)

A tejszínt elkeverjük kevés lisztel, a paprikás levéből kivéve temperáljuk, és hozzáöntjük a paprikáshoz.
Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához.

Galuskával tálaljuk, de szervírozhatjuk túrós csuszával is. Ebben az esetben, a megmentett tepertőt adjuk a túrós csuszához. Ha laktózérzékeny személyt látunk vendégül vele, a túrós csuszát is laktózmentes túróval, és tejföllel csináljuk!

Mentés

Mentés

Harcsapaprikás, tejszínnel 4.50/5 (4 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére