Főoldal / Ünnepi ételek / Házi diós rumos mazsolás szaloncukor

Házi diós rumos mazsolás szaloncukor

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Házi diós rumos mazsolás szaloncukor

Házi diós rumos mazsolás szaloncukor

Hozzávalók:

70-80 darabhoz: 

  • 40 dkg darált dió 
  • 20 dkg porcukor 
  • 15 dkg mazsola 
  • 1 narancs lereszelt héja 
  • fél dl rum (helyettesíthetjük rumaromával) 
  • 30 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Keverjük össze a diót a porcukorral. Adjuk hozzá a rumot, annyit, hogy gyúrható masszát kapjunk. (Egészen kis részletekben adagoljuk, miközben gyúrjuk a masszát.)

A mazsolát aprítsuk fel, a narancs héját reszeljük le, majd adjuk őket a masszához. Gyúrjuk össze és csomagoljuk folpackba.
Tegyük a hűtőbe kb. 1 órára, majd formázzunk belőle szaloncukrokat.

A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd egyenként vonjuk be vele a diós szaloncukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk tetszés szerint.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére