Főoldal / Desszertek / Karibi kókuszpalacsinta

Karibi kókuszpalacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karibi kókuszpalacsinta

Karibi kókuszpalacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 3 dl tej
  • 1 dl olaj

A töltelékhez:

  • 4 érett banán
  • 15 dkg nádcukor
  • 1 ek kókusz a szóráshoz
  • 1 dl forró víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A lisztet keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojásokat, egy csipet sót, cukrot, a kókuszreszeléket és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
10 percet pihentetjük.

Végül belekeverünk fél dl olajat és forró palacsintasütőben, kevés olajon piros palacsintákat sütünk belőle.
A banánt meghámozzuk, keresztben kettévágjuk.

A nádcukrot magas falú serpenyőben karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel.
Ha már mártásszerű az állaga, beleszórjuk a kókuszreszeléket és megforgatjuk benne a banándarabokat.
Közepes tűzön 1 percet főzzük.

Tányérra teszünk 1 palacsintát, ráfektetünk 1 banánt, hogy a csúcsos vége kifelé álljon, ráhajtjuk a palacsinta másik felét, a két hosszúkás oldalát aláhajtjuk.

Végül meglocsoljuk a forró karamellel, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére