Képviselőfánk IV
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tejszínhabhoz:
|
|
Elkészítés:
Egy edényben a vizet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk. Ha már lobog hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük, amíg a széle könnyedén elválik az edény falától.
Egy hideg tálba átöntjük és félre tesszük pár percre hűlni. Amikor már langyos a tojásokat egyesével hozzádolgozzuk.Csak annyi tojást adjunk hozzá, hogy a tészta állaga nokedli szerű legyen. (Tojások méretétől függ, hogy mennyi tojás kell … nekem közepes nagyságú volt és pont 5 db kellett).
A tésztát csillagcsőrös habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe (de ne túl közel egymáshoz, mert sütés közben megfognak nőni) nagyobb dió nagyságú, vagy kisebb alma nagyságú halmokat nyomunk egymás mellé.
Sütés két ütemben fog történni: Először előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (ilyenkor megnő és a külseje kezd kérgesedni). Utána a sütő hőmérsékletét 150-160 fokra mérsékeljük, és további 15-20 percig szárítjuk.
A megsült tésztát kivesszük és hagyjuk hűlni, addig elkészítjük a vaníliakrémet.
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral egy edényben, majd a lisztet evőkanalanként csomómentesen hozzákeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, jó alaposan összekeverjük és hozzá adjuk a vaníliás cukrot is.
Lassú tűzön elkezdjük főzni a krémet, folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krém levesszük a tűzről és néha megkeverve lehűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá, közben beletesszük a habfixálót.
A kihűlt vaníliakrémbe belekanalazunk 3-4 ek. felvert tejszínt. Összekeverjük.
A kihűlt fánkok tetejét levágjuk egy éles késsel.
Először a vanília krémet töltjük a csillagcsőrös habzsákba és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből. Ezután, egy másik csillagcsőrös habzsákot a felvert habtejszínnel töltjük meg és nyomunk belőle a vaníliás krém tetejére.Végül rátesszük a levágott kalapot.
A tetejét megszórhatjuk porcukorral, vagy leönthetjük csokoládékrémmel, esetleg megcsurgathatjuk karamellel.
Sok sikert az elkészítéséhez, jó étvágyat kívánok!:)