Főoldal / Egytálételek / Kolbászos lecsó

Kolbászos lecsó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos lecsó

Kolbászos lecsó

Hozzávalók:

  • 1 kg paprika
  • 1/2kg paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 szál parasztkolbász /kb.30dkg/
  • 2 ek pirospaprika
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A paprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felkarikázzuk.

A vöröshagymákat megtisztítjuk és először félbe majd vékony szeletekre vágjuk.

A szalonnát apró kockákra a kolbászt karikákra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a paprikát, pár percig pároljuk, majd rátesszük a paradicsomot,megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk és 25-30 percig pároljuk.

Beletesszük a kolbászt, hagyjuk 5-6 percig együtt párolódni majd levesszük a tűzről.

Friss kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére