Levendulás-citromos muffin
Hozzávalók:(12 darabhoz) A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kikeverjük. A tésztamasszát muffinpapírral bélelt formákba adagoljuk. Minden mélyedést 2/3 részig megtöltve.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd félretesszük hűlni.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt.
Egy tetszőleges csővel felszerelt habzsák oldalára egy ecset segítségével lila csíkokat festünk (hosszában) majd megtöltjük a krémmel.
A krémből a kihűlt muffinok tetejére halmokat nyomunk.
A cupcake tetejét citromhéjjal, levendulával díszítjük.