Főoldal / Desszertek / Mákos pite Erzsike konyhájából

Mákos pite Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos pite Erzsike konyhájából

Màkos pite Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg sertészsír
  • 2 db tojás
  • 1 db citromból nyert citromhéj
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • 50 dkg finomliszt (finom)
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 ek. tej

A töltelékhez:

  • 12 dkg mák (darált)
  • 12 dkg porcukor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 2 db tojás
  • 2 ek. zsemlemorzsa

A tetejére:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy lágyan nyújtható tésztát kapjunk. A tészta egyik felét nyújtsuk kisujjnyi vastagra, és fektessük egy kivajazott tepsibe. (a tepsi mérete: 25×35 cm)

A darált mákot porcukorral, reszelt citromhéjjal, 2 tojással és a morzsával keverjük el és szórjuk a tepsiben lévő tésztára.
Borítsuk be a második kinyújtott tésztalappal. Kenjük meg felvert tojással és villával szurkáljuk meg.
180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel süssük meg.
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére