

Málnás tekercs
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy tepsi alját vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára.
A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot és a kakaót.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
A masszát a tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Egy konyha ruhát megvizezünk a piskótáról lehúzzuk a papírt, és még melegen feltekerjük.
A málnát kiengedjük és turmix géppel össze törjük .
A tejszínt kemény habbá verjük és össze keverjük a málnával, a piskótát megtöltjük vele és feltekerjük, a tetejét is megkenjük és színes cukorkákkal megszórjuk.
Miért nem van a recepteken hozzá írva, hogy meddig kell sütni a tortákat stb. Legalább a kb. idöt oda kell írni !!!!
Kedves Mária!
A piskótákat, tortalapokat “tűpróbáig”szokták sütni. mindenkinek más a sütője, máshogy melegszik, máshogy süt. Lehet villany, földgáz, pb-gáz… mindegyiknél másn a sütési idő.Ezenkívül alsó-felső sütés, légkeverés…stb.
Mindenkinek saját magának kell kitapasztalni, hogy az ő sütője, hogy süt.
Egy tortalap kb 30-45perc, de nekem volt amelyik 1 órát is sült, ugyanazzal a recepttel készítve.