Főoldal / Desszertek / Málnás tekercs

Málnás tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás tekercs

Málnás tekercs

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 4 ek hideg víz
  • 200 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 200 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 evő kanál kakaó
  • 2 dl hulala tejszín
  • 1 csomag fagyasztott málna
  • színes cukorkák
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy tepsi alját vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára.

A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot és a kakaót.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
A masszát a tepsibe simítjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.

Egy konyha ruhát megvizezünk a piskótáról lehúzzuk a papírt, és még melegen feltekerjük.

A málnát kiengedjük és turmix géppel össze törjük .

A tejszínt kemény habbá verjük és össze keverjük a málnával, a piskótát megtöltjük vele és feltekerjük, a tetejét is megkenjük és színes cukorkákkal megszórjuk.

Málnás tekercs 4.00/5 (3 értékelés)


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére