Főoldal / Levesek / Mentás barack leves

Mentás barack leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mentás barack leves

Mentás barack leves

Hozzávalók:

  • 60-80 dkg őszibarack és nektarin vegyesen
  • 12 dkg cukor
  • 3,5 dl víz
  • 1,5 dl tej
  • 2 ág menta
  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1/2 citrom reszelt héja

A tálaláshoz:

  • tejszínhab
  • friss gyümölcsök
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukrot és a vizet egy lábosba öntjük és alacsony lángon melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a menta ágakat, és addig melegítjük, míg a cukor feloldóik benne. Lehúzzuk a tűztől és kihalásszuk belőle a menta ágakat.

Hozzáadjuk a meghámozott és kimagozott barackokat, a reszelt citromhéjat, és rúd mixerrel pürésítjük.
A pudingport elkeverjük a tejjel és a leveshez csurgatjuk.
Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha túl sűrű lenne, még főzés közben tejjel vagy vízzel hígítunk rajta.

Alaposan lehűtjük, majd gyümölcsökkel és tejszínhabbal a tetején kínáljuk.

Mentás barack leves 5.00/5 (5 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére