Mogyorós-tejszínes-csokis
Hozzávalók:
A krém hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 ek. meleg vízzel, a cukrokkal és sóval habosra keverjük. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
A lisztet a sütőporral, és a darált mogyoróval összekeverjük. Fakanállal könnyedén a tojásmasszához keverjük. A tésztát 34 ×35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A megsült süteményről a sütőpapírt levesszük, hagyjuk kihűlni, majd hosszában ketté vágjuk.
Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A tejszínes pudingport a cukrokkal, és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Apránként a kihűlt pudinghoz adagoljuk a keményre vert tejszínt, és jól kihabosítjuk.
Végezetül a beleforgatjuk a csokireszeléket.
Az alsó lapra kenjük a krém felét, beborítjuk a másik lappal, a maradék krémet a tetejére simítjuk. Mogyoróval díszítjük.
Hűtőbe tesszük 1 órára, majd kockákra vágva kínáljuk.