Főoldal / Desszertek / Őszibarackos chiapuding

Őszibarackos chiapuding

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őszibarackos chiapuding

Őszibarackos chiapuding

Hozzávalók:

(2 nagyobb vagy 4 kisebb pohárhoz)

  • 2 db őszibarack
  • 6 dkg chia mag
  • 1 dl tej
  • 2 db citromos joghurt (2x125g) pl: Activia
  • 3-4 ek. méz
  • 1 tk. vaníliaaroma

A karamellizált őszibarackhoz:

  • 3-4 db őszibarack
  • 2-3 ek. méz
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 mk. őrölt fahéj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az őszibarack héját húzzuk le, majd daraboljuk fel, és turmixoljuk össze.

A tejhez adjuk hozzá a joghurtot, a mézet, a vaníliaaromát, és keverjük simára. Adjuk hozzá a chia magot, és a leturmixolt őszibarackot, majd keverjük alaposan össze. Osszuk el a poharakba, majd tegyük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Az őszibarack héját húzzuk le, vágjuk fel cikkekre, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a mézet, a szegfűszeget, és az őrölt fahéjat, majd óvatosan kevergetve, pár perc alatt karamellizáljuk meg.

A karamellizált őszibarackot ezután hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pudingot, majd kanalazzuk rá a teljesen kihűlt, karamellizált őszibarackot, és úgy kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére