Pavlova torta
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
A karamell öntethez:
|
|
Elkészítés:
A sütőpapírral bélelt sütőlapra egy nagy kört rajzolunk.
A tojások fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá felverjük, majd habzsákba töltjük.
A rajzolt kört a közepétől kifelé elkezdjük körkörösen megtölteni a fehérjehabbal. Amikor elkészült, a széleire még egymásra 2-3 csíkbankörívet húzunk, hogy legyen pereme az alapnak. Az oldalát csillagcsővel díszítjük.
120 fokra előmelegített sütőben 1 óra -1 óra 10 percig szárítjuk.
Amikor megszáradt a közepét megtöltjük a következő krémmel:
A krémsajtot a porcukorral és mogyorókrémmel kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A megszáradt habkoszorúba töltjük, majd a tetejét ízlés szerint mogyorószemekkel, olvasztott csokoládéval és karamell öntettel díszítjük.
A karamell öntet készítése:
5 deka porcukrot egy kis lábosban karamellizálunk, majd szobahőmérsékletű habtejszínnel felöntve sűrű szósszá melegítjük/forraljuk.