Répatorta eperrel eper csokoládé és tojáslikőrrel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A diót durvára vágom, a mazsolával együtt rumba áztatom néhány órára.
A sárgarépát megpucolom és lereszelem. Egy tálban habverővel felverem a tojásokat és a cukrot, hozzáadom az olajat, a répát, a mazsolát és a diót.
Egy másik tálban elkeverem a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát, csipetnyi sót, majd hozzákeverem a répás-tojásos masszához. Beleöntöm egy sütőformába, melyet vajjal és liszttel kikentem, és 180 C fokra előmelegített sütőben addig sütöm míg szép barna lesz (kb. 40 perc).
A tortából szelek egy darabot, rakok rá félbevágott epret, locsolok rá csokoládé, eper és tojáslikőrt.