Főoldal / Desszertek / Répatorta eperrel eper csokoládé és tojáslikőrrel

Répatorta eperrel eper csokoládé és tojáslikőrrel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Répatorta eperrel eper csokoládé és tojáslikőrrel

Répatorta eperrel epres csokoládé és tojáslikőrrel 1

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb sárgarépa 
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg mazsola 
  • rum
  • 2 db tojás
  • 10 dkg barna cukor
  • olíva olaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • késhegynyi gyömbér
  • késhegynyi szegfűszeg
  • 0,5 kk szódabikarbóna 
  • 1 csipet só
  • 1 narancs reszelt héja
  • vaj
  • liszt
  • eper
  • csokoládélikőr
  • eperlikőr
  • tojáslikőr
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A diót durvára vágom, a mazsolával együtt rumba áztatom néhány órára.

A sárgarépát megpucolom és lereszelem. Egy tálban habverővel felverem a tojásokat és a cukrot, hozzáadom az olajat, a répát, a mazsolát és a diót.

Egy másik tálban elkeverem a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát, csipetnyi sót, majd hozzákeverem a répás-tojásos masszához. Beleöntöm egy sütőformába, melyet vajjal és liszttel kikentem, és 180 C fokra előmelegített sütőben addig sütöm míg szép barna lesz (kb. 40 perc).

A tortából szelek egy darabot, rakok rá félbevágott epret, locsolok rá csokoládé, eper és tojáslikőrt.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére