Főoldal / Desszertek / Rusztikus almás pite

Rusztikus almás pite

Rusztikus almás pite

Rusztikus almás pite

Hozzávalók:

(egy darab kb.28-30cm-es pitéhez)

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 ek. natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 1/2 citrom reszelt héja

A tésztára:

  • 2-3 ek. zsemlemorzsa
  • 3 ek. darált dió
  • 1/2 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 4 nagyobb alma
  • 1 kk. fahéj
  • 4-5 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg durvára vágott dió (elhagyható)

A tészta kenéséhez:

  • 1 tojás

A szóráshoz:

  • 1 ek. barna cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. Belekockázzuk a hideg vajat és alaposan összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot és a felvert tojást majd egyneművé gyúrjuk. A tésztacipót folpackba csomagoljuk és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.

Az almákat megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. Egy kisebb lábosba tesszük és a cukorral, a vaníliás cukorral valamint a fahéjjal együtt pár perc alatt kicsit megpároljuk. Majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.
A darált diót összekeverjük a zsemlemorzsával és a reszelt citromhéjjal.

A tésztát kivesszük a hűtőből és egy sütőpapíron 4-mm vastag kör alakú lappá kinyújtjuk. A közepét megszórjuk a zsemlemorzsás keverékkel, a szélén körbe kb.4cm-t elhagyva. Majd ráhalmozzuk a szobahőmérsékletűre hűlt almát, amit megszórunk a durvára vágott dióval. (az almalevet szűrjük le róla)
A széleit ráhajtogatjuk, lekenjük a tojással és megszórjuk egy kis barna cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a tészta pihentetését nem tartalmazza.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére