Sajtos stangli egyszerűen
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt, egy kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele mennyiség reszelt sajtot, a tejfölt, a sót, végül a felfuttatott élesztőt.
Összegyúrjuk alaposan, majd 15 percet pihentetjük.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval rudakat vágunk belőle.
Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük meg a kissé felvert tojással.
Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 200 fokon megsütjük.
Tipp / megjegyzés:
A zsírtól lesz igazán omlós. Ha valaki nem szereti a köménymagot, szezámmaggal is megszórhatja, vagy ha úgy tetszik, simán sajttal is finom.
Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor kis lisztet tegyünk hozzá. Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalapalakra törekedni, vágjuk fel derelyevágóval, ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk egyben, és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni.