Sárgaborsó főzelék Edit konyhájából
Hozzávalók:
A rántáshoz:
A pörkölt hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A sárgaborsót egy éjszakára beáztatjuk.
Másnap egy szűrőkanálba tesszük, és folyóvíz alatt leöblítjük.
Annyi vízzel ami ellepi feltesszük főni, amikor felforr a habját leszedjük.
Ízesítjük őrölt borssal, sóval, 1 tk. házi paprikakrémet is lehet tenni bele, majd hozzáadjuk a húsleveskockát és a babérleveleket.
Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.
Az olajon a liszttel, a zúzott fokhagymával,a reszelt vöröshagymával zsemleszínű rántást készítünk.
Tűzről levéve megszórjuk piros paprikával, öntünk rá 2 dl vizet, majd csomómentesre elkeverjük. Hozzá öntjük a sárgaborsóhoz.
Összeforraljuk és kész is a finom főzelék.
Feltétnek pörköltet készítünk hozzá.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd 1 evőkanál olajon átfuttatjuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, és 1 dl vizet öntünk rá.
Rátesszük a megtisztított csirkeszárnyakat. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majorannával, paprikával, és paradicsommal.
(Én most házi paprikakrémmel ízesítettem.)
Addig főzzük, míg a hús megpuhul.
A főzeléket a pörkölttel kínáljuk.