Főoldal / Sertés ételek / Sertéstokány bakonyi módra

Sertéstokány bakonyi módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertéstokány bakonyi módra

Sertéstokány bakonyi módra

Hozzávalók:

  • 50dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 30dkg gomba
  • 10dkg füstölt szalonna
  • 1db paprika
  • 1db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2dl tejföl
  • 2ek. finom liszt
  • pirospaprika
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.

A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk.

Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk.

Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.

A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Sertéstokány bakonyi módra 4.00/5 (4 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére