Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Sós mogyorós brownie keksz

Sós mogyorós brownie keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sós mogyorós brownie keksz

Sós mogyorós brownie keksz

Hozzávalók:

  • 250 g étcsokoládé
  • 50 g vaj
  • 2 db közepes tojás
  • 100 g barna cukor
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 60 g liszt
  • 1 nagy marék sós mogyoró durvára vágva
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az étcsokit a vajjal olvasszuk össze, majd tegyük félre hűlni. A tojásokat a cukorral verjük habbá és óvatosan forgassuk bele az olvasztott csokiba. Dolgozzuk bele a sóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.

Vegyük ki a hűtőből és kanállal formázzunk gombócokat. Pakoljuk sütőpapíros tepsire, kissé lapogassuk le, majd szórjuk meg a mogyoróval. Hagyjunk a gombócok között helyett, mert terülni fog.

200 fokra előmelegített sütőben süssük 8-9 percig.
Amikor megsült, még puhák a kekszek, de így jó, mert még keményedni fog. Hagyjuk tepsiben kihűlni, majd dobozban tároljuk.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére