Elmentem!Spagetti Puttanesca con vino rosso
Hozzávalók:
- 1 doboz (5 db) anchovy/szardinella paradicsomszószban
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chili paprika
- 4 db Lucullus paradicsom
- 15 szem fekete olívabogyó
- 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
- 2 púpozott teáskanál capribogyó
- petrezselyem
- bazsalikom
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- extraszűz olívaolaj
- extraszűz rozmaringos olívaolaj
- füstölt sajt
- reszelt Parmezán ( Parmigiano-Reggiano)
- vörösbor
- spagetti
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágom, a paprikákat, petrezselymet, bazsalikomot darabolom, a paradicsomokat negyedelem, a füstölt sajtot lereszelem
Sós vízben megfőzöm a spagettit.
Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát a darabolt hallal, majd hozzáadom a többi összetevőt is, fűszerezem, öntök hozzá vörösbort.
Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, locsolok rá egy kevés rozmaringos olívaolajat.
Tányérra szedem az ételt, szórok rá füstölt sajtot és parmezánt, díszítem bazsalikom csokorral.
Vörösbort iszom hozzá.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.