Főoldal / Tészta ételek / Spagetti Puttanesca con vino rosso

Spagetti Puttanesca con vino rosso

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spagetti Puttanesca con vino rosso

Spaghetti Puttanesca con vino rosso

Hozzávalók:

  • 1 doboz (5 db) anchovy/szardinella paradicsomszószban
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili paprika
  • 4 db Lucullus paradicsom
  • 15 szem fekete olívabogyó
  • 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 2 púpozott teáskanál capribogyó
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • extraszűz olívaolaj 
  • extraszűz rozmaringos olívaolaj
  • füstölt sajt
  • reszelt Parmezán ( Parmigiano-Reggiano)
  • vörösbor 
  • spagetti
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágom, a paprikákat, petrezselymet, bazsalikomot darabolom, a paradicsomokat negyedelem, a füstölt sajtot lereszelem

Sós vízben megfőzöm a spagettit.

Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát a darabolt hallal, majd hozzáadom a többi összetevőt is, fűszerezem, öntök hozzá vörösbort.

Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, locsolok rá egy kevés rozmaringos olívaolajat.

Tányérra szedem az ételt, szórok rá füstölt sajtot és parmezánt, díszítem bazsalikom csokorral.

Vörösbort iszom hozzá.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére