Főoldal / Torták / Sütés nélküli oreo sajttorta

Sütés nélküli oreo sajttorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sütés nélküli oreo sajttorta

Sütés nélküli oreo sajttorta

Hozzávalók:

A torta alapjához:

  • 35 dkg oreo keksz
  • kb. 7-8 dkg margarin (olvasztott)

A krémhez:

  • 25 dkg oreo keksz
  • 500 g mascarpone
  • 400 g natúr joghurt (görög)
  • 25 dkg porcukor
  • 3 dl tejszín (cukrászhab)
  • 20 g Expressz zselatin (Dr. Oetker)
  • 0,5 dl víz

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín (cukrászhab)
  • kb. 12-14 db oreo keksz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(24 cm-es csatos tortaformában készítettem)
Az aprítógépben a 35 dkg oreo kekszet összeaprítjuk, majd az olvasztott margarinnal jól összekeverjük és a tortaforma aljába egyenletesen jól belenyomkodjuk.

Először a mascarponét a porcukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, a kemény habbá felvert tejszínt, a kezünkkel összetört kekszet, végül pedig a 0,5 dl vízben feloldott zselatint. Az egészet óvatosan, de jó alaposan összekeverjük.

Krémet a tortaalapra egyenletesen rákenjük. Betesszük a hűtőbe, míg meg nem dermed a krém (én egy egész éjszakára bent hagytam).

Másnap díszítjük: A csatos tortaforma oldalát levesszük a tortáról. A kekszből pár darabot félre teszünk díszítőnek, és a többit az aprítógépben apróra összeaprítjuk és a torta tetejére szórjuk. A tejszín felvert kemény habját egy csillagcsőrű nyomózsákba töltjük és a torta szélét díszítjük, majd a kinyomott hab tetejére egy félbe törött kekszet teszünk.

Sütés nélküli oreo sajttorta 4.25/5 (4 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére