Főoldal / Desszertek / Sváb kifli

Sváb kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sváb kifli

Sváb kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 csapott ek. só
  • 1 tk. cukor
  • 3-3,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 ek. olvasztott zsír

A lapok lekenéséhez:

  • 2 ek. puha zsír

A tetejére:

  • köménymag ( de lehet szezámmag vagy vegyesen több fajta mag is)

A kiflik kenéséhez:

  • 1 db felvert tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kidagasztjuk.
Langyos helyen, letakarva 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Négy cipót készítünk belőle.

Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, puha zsírral megkenjük.
A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejét felvert egész tojással megkenjük, sóval és köménymaggal megszórjuk. Még egyszer 20 percet kelesztjük a tepsin.
Ha megkelt, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.

Sváb kifli 3.50/5 (18 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére