Székelykáposzta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húsból egy nagy lábosban pörköltet készítünk :
A húst jól megmossuk, apróra feldaraboljuk.
A hagymát apróra vágjuk.
Egy lábasban felhevítjük a zsírt, és beletesszük az apróra szeletelt hagymát, üvegesre pirítjuk.
Amikor megpárolódott, beletesszük a pirospaprikát, rögtön utána a feldarabolt hússzeleteket, és megkavarjuk.
Ízlés szerint sózzuk.
Lefedve kb. egy órán keresztül pároljuk, ha elfőné a levét kevés vízzel pótoljuk.
Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a lecsöpögtetett savanyú káposztát,és a babérleveleket.
(Ha nagyon savanyú a káposzta vízzel kicsit átmossuk)
Lefedve addig pároljuk még, míg a káposzta megpuhul.
Tejföllel kínáljuk.