Szilvalekváros diós linzer
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékbe:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a rummal és annyi tejföllel amennyit felvesz összegyúrjuk.
A tésztát 2/3 – 1/3 arányban kettéosztjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és az előkészített tepsibe simítjuk. Vastagon megkenjük a lekvárral, majd megszúrjuk a durvára vágott dióval.
A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk bele a sütemény tetejét. A rácsokat felvert tojással lekenjük és ha szeretné kevés kristálycukorral is megszórhatjuk.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, szeletelve és porcukorral meghintve kínáljuk.