Főoldal / Desszertek / Tangó szelet Tündi konyhájából

Tangó szelet Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tangó szelet Tündi konyhájából

Tangó szelet Tündi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 db tojás
  • 7 ek. tej
  • 5 dkg margarin (olvasztott)

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás ízű főzős pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A díszítéshez:

  • 1 cs. piskótatallér
  • kb. 5-6 dkg étcsokoládé (olvasztott)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 30cm x 33cm)

A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól összegyúrjuk, majd elfelezzük. Lisztezett, sík felületen az elfelezett tésztából két lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön megsütjük a tészta lapokat.

Elkészítjük a krémet: A tejben a pudingport csomómentesen elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni.
A puha margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára kikeverjük, majd a KIHŰLT pudinghoz adjuk és kézi mixerrel habosra összekeverjük.

Az egyik tészta lapot a krém felével egyenletesen megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tészta lapot és rákenjük a maradék krémet.

A sütemény tetejére rárakosgatjuk a piskótatallért, de úgy, hogy kissé belenyomkodjuk a krémbe. Végül pedig vízgőz fölött olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük.

Tangó szelet Tündi konyhájából 4.50/5 (2 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére